ТАРНОРУДА

ЗБРУЧ ріка єдності!

Вітаю Вас Гість • Реєстрація • Вхід • RSS
Четвер, 25.4.2024, 04:48
Головна » 2012 » Червень » 25 » 10 км Асфальтної дороги за 23 млн грн
07:20
10 км Асфальтної дороги за 23 млн грн
Нова дорога асфальтна дорога з такими заявами неодноразово заявляли очільники Волочиського району Ігор Добжанський та Леоніда Шиманського і як написано на сторінках офіційного сайту Читати Волочиської РДА в матеріалі ІГОР ДОБЖАНСЬКИЙ: ЛЮДИ І ВЛАДА – ЄДИНЕ ЦІЛЕ " І за сприяння наших земляків, незабаром, нове асфальтове покриття з’явиться на шляху у напрямку Волочиськ–Поляни–Тарноруда–Зайчики. На цю справу вже виділено понад 23 млн. грн" но як зазвичай буває слова часто розходяться зі справою. 
На самому початку будівництва дороги в період літо осінь 2011 року їхавши у село душа радувалась техніка працює все гудить одним словом те що люди чекають від влади, і як буває в нас сталось цікаве відрізок дороги від міста Волочиськ до об’їзної дороги М12 Е50 зроблено добротно і якісно, відрізок від об’їзної дороги до (Фото1 поворот з дороги М12 на Тарноруду) Полян також не поганий хоча можна сказати не такий вже хороший але нарікань немає, а далі почали робити дорогу як то кажуть "по Українськи" відрізок від села Поляни до Канівського перехрестя трохи зробили декілька кілометрів з асфальтним покриттям а далі прийшла зима все зупинилось. Відрізок від Зайчиків до Тарноруди лише засипали щебенем і втрамбували. Весна 2012 року як ми спостерігаємо погода чудова для подальшого будівництва розвитку автомагістралі, нажаль робота вперто стоїть тобто нічого не відбувається.
Дорога дасть шанс для сіл і стане важливою економічною жилою в житі півдня району адже у випадку з’єднання від Волочиська М12 до дороги Р48 в Бубнівці що дасть можливість змінити статус дороги з комунального до рівня територіальної. Цей регіон вимагає дороги просто гріх залишити Тарноруду та Зайчики без дороги, ці населені пункти в Волочиському районі є найбільш цікавими для туристів в Тарноруді знаходиться найстаріший костел Хмельницької області, Палац Мордвинових залишки пейзажного парку, унікальний акрополь з десятком склепів, єврейський акрополь з унікальними мацевами (могилами) з витонченою різьбою на них. Прикордонна застава російської Імперії з одної сторони Збруча і Австрійської з іншої, унікальна церква-костел з півтораметровими стінами в яких є ходи, збереглась хата в якій народився і жив Бернард Хелпнер національний герой Франції що займався імунологією та алергологією. ( Фото2 паломництво в Тарноруді 1912 рік ) Найголовніше що в Тарноруді була чудотворна ікона до якої було дуже велике паломництво подібне до Почаєва і Зарваниці. В зайчиках був курорт з мінеральними водами і базою відпочинку, свердловина працює донині, все чекає одного поштовху від влади а вірніше дороги.
Останнім часом відчуваються зміни в місті Волочиськ хотілось би щоб влада дала можливість для розвитку і району саме півдню Волочиського району який не має на даний момент якісної дороги.

Категорія: Новини | Переглядів: 609 | Додав: mayherav | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]