ТАРНОРУДА

ЗБРУЧ ріка єдності!

Вітаю Вас Гість • Реєстрація • Вхід • RSS
Субота, 20.4.2024, 02:38
Головна » 2012 » Липень » 1 » Цікаво про Бджільництво
14:33
Цікаво про Бджільництво
Бджільництво дуже поширений вид діяльності сільського господарства. Бджільництвом
займаються люди у кожній країні світу.
Бджоли допомагають не лише виробляти мед, віск, прополіс, але і запилюють сільськогосподарські культури. на мою думку, Якщо ви почнете займатись цим старовинним ремеслом то уже не зможете від нього відмовитись.
Перші згадки про зародження бджільництва датуються ще 13000 років тому до нашої ери. Істориками знайдені печерні картини на яких зображені люди, котрих вжалюють бджоли, коли ті намагаються зібрати клейку рідину.
Гіппократ, батько медицини, велике значення надавав лікарським і харчовим властивостям меду. Через кілька століть мистецтво бджільництва передалось від греків до римлян, а потім рештою світу. З медом повязують велику кількість традиційних міфів. У грецькій міфології мед вважався їжею богів Олімпу, адже споживаючи його вони досягали безсмертя. А маточне молочко вважалось їжею королів або королівське желе.
Старе прислів'я говорить: "Є так багато способів тримати бджіл як є бджолярів". Дійсно, за довгі роки бджолярі випробували самі різноманітні методи догляду за бджолами. Але точно сказати які з них підійдуть саме вам не зможе ніхто. Головне відноситись до роботи з любов'ю, терпінням і з часом ви самі зрозумієте що і як краще робити.
В Україні бджільництвом здебільшого займаються фермери як другорядною діяльністю. Воно вимагає менше часу в порівнянні з іншими видами сільськогосподарської діяльності і може здійснюватися у вільний від основної роботи час. Уримуючи на домашньому господарстві кілька вуликів ви вже можете генерувати собі додатковий дохід.
Продукти бджільництва супроводжують практично усі віхи життєдіяльності людини, починаючи від її здоров'я до виробництва автомобілів і літаків. Основними продуктами бджільництва є мед, віск і прополіс. Мед широко використовується для харчування, у фармацевтичній і косметичній галузях, як інградієнт для ліків і косметичних масок. Лікарі часто рекомендують пацієнтам споживати мед щодня для лікування і профілактики різних хвороб. Мед, також вважається корисним для хворих на цукровий діабет.
Віск в основному використовується в промисловості для виготовлення свічок, фарб, мастил, поліролей для дерева і автомобілів, ним покривають різні предмети для підвищення корозієстійкості. Віск використовувався в давнину в якості тимчасової знімної моделі лиття по виплавлянню золота, срібла та інших матеріалів.
Прополіс бджоли збирають з кори хвойних дерев, тополі або інших природних джерел. Антибактеріальна властивість прополісу дозволяє захистити вулик від вірусів і бактерій. Люди в основному використовують прополіс для лікування вірусних захворюваннях, виразок, поверхневих опіків. Вважається також що він позитивно впливає на здоров'я серця, зміцнює імунну систему і зменшує шанси появи катаракти.
Займаючись бджільництвом ви можете акумулювати додатковий дохід до сімейного бюджету. А якщо підійти до справи творчо, будете продавати не лише чистий мед, а наприклад соти з медом, віск, пилок, можна з часом повністю віддати себе улюбленій справі, тобто....
Тому хто зацікавиться бджільництвом більше, може відвідати Український сайт "Портал Бджільництва" що за адресом http://www.beekeeping.tk . Цікавих вам відкритів і успіхів у ваших починаннях.
Майхер Андрій м.Волочиськ
Категорія: Новини | Переглядів: 653 | Додав: mayherav | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]