ТАРНОРУДА

ЗБРУЧ ріка єдності!

Вітаю Вас Гість • Реєстрація • Вхід • RSS
Середа, 24.4.2024, 23:58
Головна » 2012 » Червень » 28 » Свято в Тарноруді на Вознесіння
11:41
Свято в Тарноруді на Вознесіння
24 травня в найбільшому туристичному центрі Волочиського району в Тарноруді відбулось свято
села що припало на Вознесіння.

Тарноруда для туристів є дуже цікавим об’єктом в Волочиському районі жоден населений пункт не може похвалитись такою кількістю цікавих туристичних об’єктів. Унікальний костел Матері Божої Святого Скапулярія, Церква Костел св. Станіслава, палац маєток Мордвінових 4 акрополі два єврейський і два християнських, прикордонні застави Російської та Австро-Угорських імперій, пейзажний парк з Унікальною алеєю лип що перетнули 100 літню межу а деякі дотягують до другої сотні та ще багато інших цікавих обєктів. А на свято на яке мало приїхало багато людей не приїхали представник виконавчої влади ні Райдержадміністрації І. Добжанський на Районної ради Л.Шиманський мабуть у них є важливіші справи ніж відвідати одне з найбільших сіл півдня Волочиського району, «мабуть не приїхали бо обіцяли нову дорогу зробити але гроші як завжди закінчились і дорога погана ще машини зламаються». Або через те що Будинок культури в Тарноруді протікає. Районна влада злякалась що замокне коли почнеться дощ, коли в сусідніх селах Полянах не знають що поміняти в Клубі вікна пластикові чи двері а в Тарноруді кришу б полатати від біди по далі. В силу того що бюджет Тарноруди є дотаційним і коштів районна влада виділяє і так в край то сільський голова Возний П.А. разом з працівниками Будинку культури та Бібліотеки зуміли назбирати 750 гривень на проведення свята а голова ТОВ «Обрій Плюс» С. Барановський надавав всебічну матеріальну допомогу для реалізації свята. Але не дивлячись на все свято вдалось на славу в Тарнорудському будинку культури в актовій залі що вміщає 300 чоловік всі місця були зайняті. Концерт розпочався о 15-45 і тривав до 20-15. В програмі прийняли участь учні Тарнорудської ЗОШ І-ІІІ ст. вихідці з Тарноруди, власник найбільшої колекції картоплі в Україні А. Резнік склав і виконав пісню про Тарноруду яку ж і сам виконав. Були гості з Тернопільської області з села Фащівка з цікавими та дуже гарними номерами. В рамках святкування була підготовлена фотовиставка Історії Тарноруди де всі бажаючі могли поглибити свої знання пов’язані з цікавим і драматичним минулим Тарноруди котра з 1583 року коли отримала магдебургію до 1920 року ще була містечком Поділля. Була представлена і виставка народної творчості з вишиванками рушниками. 
А в кінці свята ми отримали :
• Гарний настрій і задоволення жителів Тарноруди
• Району владу котра забула про свято в Тарноруді
• Гарно організоване свято місцевою владою котра не дивлячись ні на що зробила це свято для людей.
• І най головніше депресивний регіон що хоче викарабкатись з тієї прірви куди його загнали
Жителі Тарноруди та гостей що приїхали залишать у своїх серцях приємний спогад про свято.
Сподіваємось і віримо в те що на другий раз і влада не забуде і допоможуть вирішити вище згадані проблеми, бо своїми силами важко вирішити нагальні проблеми в Тарноруді, сподіваємось в світле майбутнє громади .

Категорія: Новини | Переглядів: 687 | Додав: mayherav | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 lyudmyla64  
0
Високе начальство далеко , а ми тримаймося купи, бо того варті.Пєтя, дякую за сайт - це як ковток повітря з малої батьківщини. Знала б про свято - приїхала б обов'язково

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]