ТАРНОРУДА

ЗБРУЧ ріка єдності!

Вітаю Вас Гість • Реєстрація • Вхід • RSS
Вівторок, 23.4.2024, 18:27
Головна » 2014 » Квітень » 25 » Паломницька хода до Чудотворного образу Ісуса Тарнорудського милосердного 3 травня 2014 року Субота!
12:53
Паломницька хода до Чудотворного образу Ісуса Тарнорудського милосердного 3 травня 2014 року Субота!

3 травня 2014 року в суботу відбудеться паломництво Волочиськ Тарноруда, до Чудотворної ікони Тарнорудського Ісуса Милосердного. Вихід о 7:30  ранку. Від католицького храму Святої трійці у Волочиську. (Користова) паломництво завершиться урочистою божою службою о 12 годині у Тарнорудському Храмі. Всіх бажаючих запрошуємо прийняти у ньому участь.

Тарноруда – село Волочиського району Хмельницької області відоме з 1404 року в середні віки отримує Магдебурзьке право в 1583 році. По легенді століттями на горі порослій тереном, випало тут полювати Андрію з Ріпни, і коли він вибрався крізь терен на вершину пагорба, раптом побачив образ Ісуса Сумного. До того в нього боліло довгий час серце, але після того, як узяв він образ у свої руки, раптом пройшла біль, і серце більше в нього не боліло. Схвильований знахідкою мисливець відніс ікону до себе додому,  але образ  дивним чином  повернувся в гори над Збручем. Історія повторюється кілька разів. Опісля того розказав про цей інцидент  місцевому священику. Той  попросив показати те місце, де чоловік знайшов Образ,  і порадив йому побудувати тут каплицю. Два безіменні брати в 1355-1365 рр. зводять тут перший костел, ще дерев’яний. В ХІХ ст.. Тарноруду можна порівняти з сучасними центрами паломництва як Почаїв та Зарваниця.

Категорія: Новини | Переглядів: 926 | Додав: mayherav | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]