ТАРНОРУДА

ЗБРУЧ ріка єдності!

Вітаю Вас Гість • Реєстрація • Вхід • RSS
П`ятниця, 29.3.2024, 08:39
Головна » 2012 » Липень » 14 » Унікальний старовинний Хрест в Тарноруді + 6 фото!
22:50
Унікальний старовинний Хрест в Тарноруді + 6 фото!
Тарноруда відома як старе поселення але всім більше
цікаві не писанні згадки а обєкти котрі можна подивитись та до яких можна доторкнутись.Є в Тарноруді дуже вже суперечливе і цікаве місце , знаходиться воно на Піскурівці а головна його цінність це унікальний хрест витесаний з вапняка монолітного і на ньому немає жодного надпису чи ініціалів.
Серед людей ходить дві версії легенд що то Чумацький Хрест коли чумаки ходили то завжди спинялись ло відпочинку і після трагічних подій в цьому місці поставили хрест. Друга легенда повязана з Чумою після чуми імовірно на місці масового захоронення і поставили цей камяний хрест.
Цікавий цей хрест тим що має форму Візантійського тобто є в низу поперечна наче на візантійських хрестах перетинка що свідчить про приналежність до вірувань східного обряду.
Інша особливість те що співвідношення країв і кінців хреста є однаковими і це явно вказує на язичницьке походження, одним словом цей хрест сміливо можна вважати найдавнішим на території Волочиського району і він потребує все більшого дослідження і вмвчення.
Одним слово Тарноруда дивує і цікавить нас кожен раз все більше і більше, будем шукати і чекати нових подарунків від Тарноруди . 

Старий льох біля хреста
Майхер Андрій Історик краєзнавець.
Категорія: Новини | Переглядів: 993 | Додав: mayherav | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
1 lyudmyla64  
0
Андрію, а де саме цей хрест, бо я не знаю?

2 mayherav  
0
На піскурівці недалеко від Галагоца возний знає можете в нього запитати!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]